Com organitzar el teu arxiu digital

PARA o com crear un sistema d’organització digital unificat

Fa uns mesos vaig llegir el llibre de Thiago Forte, “Crea el teu segon cervell: Un mètode provat per organitzar la teva vida digital”. 

En poques paraules, l’autor desenvolupa un sistema per crear una “ment extesa” que et permet treure’t del cap tots aquells detalls potencialment usables per la creació o el desenvolupament del teus projectes i externalitzar-los en un suport digital.

En certa manera es tracta d’un mètode amb un propòsit similar al de Getting Things Done (GTD). Desocupar la ment de temes “administratius”  o de poca importància per dedicar-la a activitats més exigents.

En tots els llibres hi ha senyal i soroll. Una de les grans idees que he recollit i que començo a aplicar és com organitzar el nostre cervell digital, o en altres paraules com organitzar les nostres notes i  arxius al núvol o als nostres dispositius.

Continua llegint «Com organitzar el teu arxiu digital»

Evernote a obsidian: Recuperant els nostres arxius adjunts

Després de multitud d’anys utilitzant Evernote he decidit abandonar-lo. Les condicions imposades pels nous propietaris als que tenim un compte gratuit són massa draconianes. Només una llibreta/carpeta i 50 notes. Pels que superem en escreix aquesta xifra el nostre compte queda com un compte de lectura (sense poder afegir ni modificar).

Han escollit capturar els usuaris enlloc d’intentar guanyar-ne de nous millorant la funcionalitat. Ells sabran el que fan.

Hi ha un problema amb la informació guardada al compte. Un hi pot accedir i copiar-la manualment però si hi ha gran quantitat de notes i arxius adjunts, estas venut. 

Alguns usuaris m’han consultat com poder recuperar informació, sobretot com poder recuperar els arxius adjunts. Doncs bé, aquest post és un tutorial de com “alliberar” la teva informació d’Evernote.

Continua llegint «Evernote a obsidian: Recuperant els nostres arxius adjunts»

Que necessites per viure bé el teu declivi professional

Comentari del llibre From strength to strength d’Arthur C.Brooks

Avui aparcaré per una edició el tema de la productivitat personal -de vegades ho faig- per oferir un contingut interessant i suggeridor sobre la teva carrera professional. Has pensat mai en el declivi?

Una part important de la teva vida és la part professional i vulguis admetre-ho o no, arribarà un dia que ho experimentaràs.

D’això ens en parla Arthur C. Brooks al seu llibre From strength to strength (De la fortalesa a la fortalesa), sobre com gestionar la segona part de la nostra vida.

Si creus que no t’interessa, que encara és aviat per fer-ho, a mi m’ha sorprès llegir que en els treballadors del coneixement el declivi comença a finals del trenta i principis dels quaranta, per tant és una cosa que hauríem de tenir en compte.

Continua llegint «Que necessites per viure bé el teu declivi professional»

13 anys de blog. Per canviar, canvia la teva identitat

Aquest és un post molt especial per dos motius. 

El primer és que es tracta del post celebració dels 13 anys del blog. Continuo amb el costum de publicar una forma de millorar la teva productivitat personal cada any, podeu recuperar els post dels anys anteriors aquí (11 formes essencials per millorar la teva productivitat, Descobreix el teu propòsit).

El segon motiu i més important és que aquest és l’últim post que publicaré en exclusiva al blog. A partir del mes de setembre començaré a enviar només per subscriptors la newsletter: 

Acció: productivitat personal (clica per subscriure’t)

Els post més destacats és publicaran un o dos mesos després aquí al blog.

Si ja eres subscriptor, no pateixis, rebràs la newsletter sense fer res i et podràs donar de baixa quan vulguis. Si no ho ets i vols subscriure’t clica el link de damunt o utilitza la caixa que hi ha al final del post.

Tornant al post d’aniversari, aquest any he escollit un tema complex i poc intuïtiu relacionat amb la creació d’hàbits:

Per canviar, canvia la teva identitat.

Continua llegint «13 anys de blog. Per canviar, canvia la teva identitat»

Què és i com realitzar un informe d’integritat

Intento explicar-te que és i com realitzar un informe d’integritat. Un recurs per revisar i reflexionar sobre els teus valors.

Més que en el com la força del artícle està en intentar explicar perque és important aturar-se i pensar sobre allò que dirigeix la nostra vida. 

Una de les revisions anuals que realitzo per ficar en ordre els meus assumptes. La desglosso explicant els conceptes que la componen i els passos per realitzar-la.

Continua llegint «Què és i com realitzar un informe d’integritat»

Intel·ligència Artificial

No es para de parlar de les intel·ligències artificials generatives i de com ho canviaran tot. Em desperta un gran interès, com algú preocupat per la productivitat personal i com a professional que anticipa un canvi apunt de reconfigurar el seu món.

He decidit escriure un post parlant de l’AI. De com entrarà a la nostra vida a través de les eines utilitzades dia a dia a perquè acabarà destruint llocs de treball i que podem fer per començar-nos a adaptar a aquest nou món.

En definitiva cerco un perquè, intento digerir tot el llegit en les últimes setmanes i aportar una miqueta de llum per calmar la inquietud i la incertesa generada pel fenomen.

Continua llegint «Intel·ligència Artificial»